Vanliga frågor

Jag vill hellre läsa något annat än de kurser/program jag anmält mig och tackat ja till

Du måste anmäla dig på nytt på antagning.se om du vill läsa ett annat program eller en kurs. Det innebär att du gör en sen anmälan och därmed konkurrerar du inte med dina meriter om en studieplats. Du kommer in om det finns lediga platser kvar och om du är behörig. Det är alltså "först till kvarn" som gäller. Samtidigt underrättar du den kontaktperson som finns angiven på kurshemsidan om att du tackar nej till platsen du blivit antagen till.

Kan jag återaktivera en struken kurs/program i min ansökan?

Ja, det kan du, men det alternativet blir då behandlat som en sen anmälan vilket innebär att du kommer in på kursen/programmet i mån av plats.

Kan jag byta utbildningsort?

Du kan alltid ansöka till senare del av program till ett liknande program på en annan ort som du vill byta till. För att ta reda på mer om vad som gäller och vilken termin som är aktuell att söka till är det viktigt att du först tar kontakt med studievägledare för programmet på universitetet eller högskolan som du vill söka till. Har programmen olika upplägg och innehåll så kan din utbildning i vissa fall bli längre än om du läser hela utbildningen på samma universitet eller högskola.

Var kan jag kopiera och vidimera mina meriter?

Du vänder dig till Infocenter eller till husservice i Samhällsvetarhuset.


Sidansvarig: Frida Fjellström

Utskriftsversion

Kontakta oss

Ring 090-786 50 00 eller skriv i vårt kontaktformulär.