HeadlineImage

Välkommen till Infocenter!

Oavsett vilka frågor du har som rör universitetet kan du vända dig till Infocenter. Behöver du information eller vägledning kring studier är du välkommen hit. Här kan du också få hjälp med praktiska ärenden som att boka lokaler eller få parkeringskort.

Flera vägar att nå Umeå universitet

På Umeå universitet ska det vara lätt att få hjälp och hitta rätt. Välkommen till Infocenter med alla typer av frågor!

Studieinformation

Använd våra besöksdatorer och få hjälp med din ansökan. Vi har informationsmaterial om universitetsstudier, utbildningskataloger, material om högskoleprov och det du behöver för att söka examen.

Service och praktiska frågor

I Infocenter kan du köpa kontorsmaterial, profilprodukter och dator- och telefontillbehör. Här kan du även boka ett skåp, hämta parkeringskort, få hjälp med att boka lokaler och vidimera dina kopior.

Hämta och uppdatera UmU-kortet

Har du beställt ditt UmU-kort? I så fall hämtar du ut det i Infocenter. Läs mer via länken nedan om hur du beställer kortet och vad du behöver uppfylla för att kunna få det.Mer om UmU-kortet

Stöd till studenter med funktionsnedsättning

Som student vid Umeå universitet kan du som har funktionsnedsättning få olika slags stöd i studiesituationen. För att få stöd i dina studier behöver du ansöka om det. Vill du ha mer information och hjälp är du välkommen till Infocenter.
Mer om individuellt stöd till studenter med funktionsnedsättning

Studievägledning

Studievägledarna i Infocenter hjälper dig bland annat med frågor om utbildningsval, ansökan, behörighet och antagning för att du ska kunna planera dina studier så bra som möjligt.
Mer om studievägledning

Studenthälsan

Under Studenthälsans drop in-tider kan du få kortare rådgivning som rör din psykiska, fysiska eller psykosociala hälsa. På drop in till sjuksköterska (måndag, onsdag, fredag) kan du också testa dig gratis för klamydia eller hiv. Hos samtalsbehandlare (tisdag och torsdag) kan du även boka tid för samtal.Mer om Studenthälsan

Åka iväg på utbytesstudier

Har du funderat på att läsa en eller två terminer av din utbildning vid ett av Umeå universitets partneruniversitet runtom i världen? Vänd dig till receptionen i Infocenter med dina frågor.
Mer om utbytesstudier

Stöd till inresande utbytesstudenter

Inresande utbytesstudenter som har dokument som behöver skrivas under, vill byta kurser eller har allmänna frågor om sina studier är välkomna till Infocenter. Mer information för inresande utbytesstudenter (på engelska)

International Housing Office (IHO)

Inresande utbytesstudenter och studenter som betalar studieavgift får boende ordnat av International Housing Office. De är välkomna att besöka Infocenter för drop in till personal från IHO.
Mer om boende för avgiftsbetalande studenter och inresande utbytesstudenter (på engelska)


Sidansvarig: Frida Fjellström

Utskriftsversion

Kontakta oss

Ring 090-786 50 00 eller skriv i vårt kontaktformulär.


Besök Infocenter Universum

Öppettider i Infocenter Universum

Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

2 november stänger Infocenter kl. 12.

Hitta till Infocenter

Drop in-tider:

Studievägledning

Måndag–fredag kl. 12.00–13.30

Drop-in har stängt fredag 2 november.

Studenthälsan

Sjuksköterska: mån, ons och fre kl. 12.00-13.30.

Samtalsbehandlare: tis och tors kl. 12.00-13.30.

Drop-in har stängt fredag 2 november.

International Housing Office

Måndag, tisdag och torsdag kl. 09.30-12.00 Onsdag kl. 12.30-15.

Kalendarium

Till kalendariet